Головна Новини Світ Африка Стало відомо, чому в Африці масово вмирають слони
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому в Африці масово вмирають слони

Фахівці проаналізували результати тестів тканин загиблих слонів і виключили можливість, що слони загинули від інфекції, спричиненої мікроорганізмами

31 липня 2020, 05:30 comments1470
Поділіться публікацією:

Причиною масової загибелі слонів в Ботсвані можуть бути природні токсини, заявив виконуючий обов'язки директора національних заповідників Ботсвани Сиріл Таоло. Про це з посиланням на агентство Reuters пише "Кореспондент".

Стало відомо, чому в Африці масово вмирають слони

"Ми отримали більше результатів тестів з інших країн, включаючи США, і поки результати показують, що малоймовірно, що причиною може бути інфекційний патоген", – сказав глава департаменту.

Раніше вже була виключена версія про браконьєрство: на загиблих тварин не було виявлено слідів насильницької смерті, їх бивні — основна мета браконьєрів — були цілі. Не підтвердилася також версія про те, що тварини загинули від сибірської виразки.

Раніше портал Science Alert повідомляв, що більшість мертвих слонів були знайдені біля джерел води в північній частині дельти річки Окванго, на території одного з найбільш охоронюваних заповідників Ботсвани. Видання також посилається на очевидців, які розповідають, що перед смертю слони починали ходити колами, що, як припустили вчені, може свідчити про пошкодження нервової системи.

Слони почали гинути в південній частині Африки з травня 2020 року. До теперішнього часу був знайдений вже 281 труп тварин. Розслідують масову загибель лабораторій трьох країн — Канади, ПАР і Зімбабве.

Нагадаємо, жителі південноафриканської країни Ботсвана виявили понад 350 трупів слонів в дельті річки Окаванго з початку травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини