Головна Новини Світ Африка У Єгипті розбився вертоліт з миротворцями
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єгипті розбився вертоліт з миротворцями

Вісім військовослужбовців миротворчих сил в Єгипті, включаючи шістьох американців, загинули під час аварії вертольота на півдні Синайського півострова

12 листопада 2020, 21:00
Поділіться публікацією:

Авіакатастрофа сталася в околицях Шарм-еш-Шейха, йдеться в заяві Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Зараз відомо, що одному військовослужбовцю вдалося вижити. Поранений американський миротворець був евакуйований ізраїльськими силами оборони в ізраїльський госпіталь для надання медичної допомоги. Про це пише CNN.

У Єгипті розбився вертоліт з миротворцями

За даними ЦАХАЛа, вертоліт Black Hawk зазнав аварії в четвер вранці через технічні проблеми. Black Hawk перевозив місію багатонаціональних сил і спостерігачів, повідомили в чеському Міністерстві оборони.

Виконуючий обов'язки міністра оборони США Крістофер Міллер підтвердив загибель шістьох американців в Twitter і заявив, що Міністерство оборони зажурено їх втратою. Також в авіакатастрофі загинули один француз і один громадянин Чехії.

Місія здійснює нагляд за мирною угодою, досягнутою між Єгиптом та Ізраїлем в рамках Кемп-Девідської угод 1978 року. До складу сил входять близько 1150 військовослужбовців з 13 країн.

В останні роки ситуація в регіоні погіршилася. Причиною стали нападу з боку місцевої філії ІДІЛ. У 2016 році, після серії нападів бойовиків, США перемістили велику кількість сил далі на південь і збільшили використання дистанційних технологій, таких як камери, для виконання місії.

Нагадаємо, кілька днів тому на території Вірменії збили російський вертоліт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини