Головна Новини Світ Азія Повені в Індії та Непалі: мільйони людей залишилися без даху над головою
commentss НОВИНИ Всі новини

Повені в Індії та Непалі: мільйони людей залишилися без даху над головою

Кількість жертв повені стрімко зростає

19 липня 2020, 11:29 comments1342
Поділіться публікацією:

Майже чотири мільйони осіб в північно-східному індійському штаті Ассам і сусідньому Непалі були переміщені в результаті сильної повені через мусонних дощів, десятки пропали без вісті, а кількість загиблих зросла щонайменше до 189, повідомили в неділю урядові чиновники. Про це пише Reuters.

Повені в Індії та Непалі: мільйони людей залишилися без даху над головою

Річка Брахмапутра, що протікає через китайський Тибет, Індію та Бангладеш, пошкодила посіви і викликала зсуви, в результаті чого мільйони людей були змушені покинути свої будинки.

Більше 2,75 мільйона чоловік в Ассамі були переміщені з-за трьох хвиль повеней з кінця травня, які забрали 79 життів після того, як за ніч були зареєстровано ще дві смерті, повідомив представник уряду штату.

Ассам зіштовхується з подвійною проблемою: боротьбою з повенями і пандемією коронавіруса. З 33 районів 25 залишилися потерпілими після нинішньої хвилі повені, що почалася два тижні тому.

Індія бореться з новим коронавірусом, яким заразилися майже 1,1 мільйона людина і 26 816 померли від хвороби COVID-19. Про це свідчать урядові дані неділя.

У сусідньому Непалі уряд попросив жителів південних рівнин неділя залишатися напоготові, оскільки сильні мусонні дощі, як очікується, вдарять по країні, де з червня понад 100 людей загинули в результаті повеней і зсувів.

За даними місцевої поліції, близько 110 людей загинули і ще 100 отримали поранення в результаті зсувів і раптових повеней, які змили будинку, знищили дороги і мости, а також призвели до переміщення сотень людей у 26 з 77 районів країни.

Офіційний представник Міністерства внутрішніх справ Непалу заявив, що число загиблих, як очікується, зросте, оскільки 48 осіб все ще вважаються зниклими безвісти..

Зсуви і раптові повені поширені в Непалі, індійських штатах Ассам і Біхар протягом щорічного сезону дощів з червня по вересень.

Раніше "Коментарі" писали, що влада Індії заявили, що призупиняють три угоди на суму понад 600 млн дол. з китайськими компаніями з-за смертельних зіткнень на кордоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини