Головна Новини Світ Азія Повінь в Індії: мільйон постраждалих
commentss НОВИНИ Всі новини

Повінь в Індії: мільйон постраждалих

Індійський штат Ассам щорічно страждає від сезонних злив

29 червня 2020, 15:30 comments1385
Поділіться публікацією:

Сильні мусонні зливи призвели до масштабної повені в індійському штаті Ассам. Більше мільйона людей змушені були залишити свої будинки через підтоплення. Не обійшлося і без людських жертв, повідомляє влада штату.

Повінь в Індії: мільйон постраждалих

"Дві людини потонули за останню добу і більше одного мільйона людей постраждали, ситуація з повінню стає критичніше з кожною годиною", — сказано в заяві уряду.

Розлив однієї з найбільших річок в світі — Брахмапутри, призвів до затоплення близько 2 тис. сіл. Під водою опинився національний парк Казіранга, де мешкають рідкісні носороги. Федеральне управління Індії водних ресурсів прогнозує, що найближчим часом рівень води буде підвищуватися, оскільки метеорологи очікують збільшення опадів у найближчі три дні.

У постраждалий від повені штат направлені рятувальники і воєнізовані формування, які займуться ліквідацією наслідків стихійного лиха. Військові також будуть стежити за дотриманням соціальної дистанції в новостворених притулках.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кабінет міністрів України виділив 754 млн грн з резервного фонду для надання допомоги жителям західних областей, що постраждали від повеней. Про це стало відомо у ході засідання уряду. Як заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, гроші виділяються на боротьбу з наслідками надзвичайної ситуації на території Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської і Львівської областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини