Головна Новини Світ Азія Протести в Киргизстані: президент зробив заяву про відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Протести в Киргизстані: президент зробив заяву про відставку

Жеенбеков сказав, що не хоче бути президентом, який пролив кров і стріляв у власних громадян

15 жовтня 2020, 12:26
Поділіться публікацією:

Президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков вирішив піти у відставку на тлі протестів, які почалися після виборів до парламенту. Про це йдеться на сайті президента Киргизької Республіки.

Протести в Киргизстані: президент зробив заяву про відставку

Так, президент позначив поточну суспільно-політичну ситуацію в країні, як близьку до двостороннього конфлікту між протестувальниками та правоохоронними органами. Останні, говорить Жеенбеков, зобов'язані застосовувати зброю для захисту Державної резиденції, проллється кров. Тому він закликав не піддаватися провокаціям.

"Я не тримаюся за владу. Не хочу залишитися в історії Киргизстану як Президент, який пролив кров і той, хто стріляв у власних громадян", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Жеенбеков попросив Жапарова й інших політиків відвести своїх прихильників зі столиці країни, щоб повернути мирне життя бішкекчанам. На його думку, будь-яка влада не варта цілісності країни та згоди в суспільстві.

Нагадаємо, в Бішкеку Жеенбеков намагався вести переговори з усіма політичними силами, щоб повернути ситуацію в країні в правове русло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини