Головна Новини Світ Азія Столицю Киргизстану охопили протести: є загиблі й поранені
commentss НОВИНИ Всі новини

Столицю Киргизстану охопили протести: є загиблі й поранені

На вулиці столиці Киргизстану та інших міст вийшли люди, які не згодні з результатами парламентських виборів

6 жовтня 2020, 08:36
Поділіться публікацією:








Масові протести охопили Киргизстан. Люди вийшли на вулиці після оголошення попередніх результатів виборів до парламенту країни. У столиці акції незгоди закінчилися зіткненнями з поліцією. В результаті загинула одна людина, майже 600 були поранені. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Столицю Киргизстану охопили протести: є загиблі й поранені

Протести в Киргизстані. Фото: Reuters/Vladimir Pirogov

Скільки серед травмованих учасників протесту, а скільки силовиків — у відомстві не уточнюють. Відомо лише, що допомогу медиків отримали 590 осіб. З них 439 лікарі оглянули та відправили лікуватися додому. 150 поки що залишатимуться в лікарні. Серед них 13 — зараз у важкому стані і залишаються в реанімації. 1 людина померла від отриманих травм.

Парламентські вибори в Киргизстані відбулися 4 жовтня. Напередодні стали відомі попередні результати. Опозиційні партії, які не змогли подолати 7-відсотковий бар'єр, заявили про фальсифікації та закликали людей вийти на вулиці.


У Бішкеку кілька тисяч демонстрантів блокували вулиці та палили сміттєві баки. Силовики намагалися розігнати натовп водометами та світлошумовими гарантами. Також стріляли гумовими кулями.

Незабаром учасники протесту захопили Білий дім і підпалили будівлю. Також вони звільнили з СІЗО колишнього президента Алмазбека Атамбаєва, якого влада раніше звинуватила в корупції.


"Коментарі" також розповідали про те, що під час нових протестів в Білорусі силовики схопили близько 200 осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини