Головна Новини Світ Азія У Грузії стартував другий тур парламентських виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Грузії стартував другий тур парламентських виборів

Перевибори відбудуться в 15 округах країни, поліція і сили безпеки в повній готовності

21 листопада 2020, 08:57
Поділіться публікацією:

Грузини будуть голосувати у другому турі парламентських виборів в суботу, 21 листопада, після масових заворушень, що послідували за першим туром 31 жовтня. Прихильники опозиції протестували в Тбілісі та інших великих міських центрах, щоб оскаржити результати попередніх виборів.

У Грузії стартував другий тур парламентських виборів

ФОТО: РБК

Влада зняла карантинні обмеження у великих містах, щоб дозволити голосування, включаючи Тбілісі, Батумі, Кутаїсі, Руставі, Горі, Поті та Зугдіді. Нічну комендантську годину з 22:00 до 05:00 (за місцевим часом) було припинено в ніч з п'ятниці, 20 листопада, на ранок суботи, 21 листопада, але вона знову буде діяти в суботу ввечері.

Очікується посилена присутність сил безпеки по всій Грузії через загрозу заворушень під час виборів і, ймовірно, вона продовжиться в наступні дні після оголошення результатів. Будь-які пов'язані з цим протести можуть бути примусово розігнані силами безпеки і можуть викликати локальні перебої в роботі підприємств і транспорту.

Партія "Грузинська мрія" була оголошена переможцем на парламентських виборах 31 жовтня, набравши 48,15% голосів. Лідер Руху за свободу — Європейська Грузія Давид Бакрадзе заявив, що, на його думку, голосування не було ні вільним, ні справедливим, і що його партія відкинула дані результати. Під час виборів 31 жовтня надходили повідомлення про утиски виборців і широко розповсюджену корупцію. Після виборів в Тбілісі і по всій Грузії пройшла серія акцій протесту опозиції. Другий тур виборів відбудеться в 15 округах 21 листопада, і "Грузинська мрія" готова отримати більшість в парламенті.

Як повідомляло видання "Коментарі", Трамп заявляє, що виграв вибори і звинувачує Pfizer у брехні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини