Головна Новини Світ Азія В одній з країн Азії почався спалах сибірської виразки
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній з країн Азії почався спалах сибірської виразки

У лікарні з сибірською виразкою опинилися вісім людей

12 серпня 2020, 07:58
Поділіться публікацією:

Спалах сибірської виразки зафіксували лікарі в Киргизії. Відразу вісім людей опинилися на лікарняних ліжках. Всі вони контактували з м'ясом корови, яка була вражена небезпечною інфекцією. Про це розповіли в Міністерстві охорони здоров'я.

В одній з країн Азії почався спалах сибірської виразки

Спалах сибірскьої виразки в Киргизії. Фото: regnum.ru

Сибірська виразка вражає Ошську область. Всі вісім хворих — це чоловіки, які разом забивали корову  і надалі контактували із зараженим м'ясом. Наймолодшому серед пацієнтів — 17 років. Всі хворі зараз в стабільному стані. І хоча результати з лабораторії отримав поки що тільки один з них (сибірська виразка у нього підтвердилися), інших також лікують від цієї хвороби, адже сумнівів у діагнозі в лікарів немає.

Також виявилося, що заражене м'ясо потрапило в руки не тільки даними пацієнтам. Вони його роздали в декількох селах регіону. Зараз там карантин, а оперативний штаб шукає ймовірні вогнища інфекції.

"Загалом ми виявили 285 контактних осіб. Вони отримали потрібні препарати та будуть перебувати під наглядом медиків", — розповіли в МОЗ Киргизії.

На місці, де обробляли тушу вбитої корови, взяли проби ґрунту, в якому також виявили сибірську виразку. Зараз його намагаються знезаразити.

Сибірська виразка — одна з найнебезпечніших інфекційних хвороб. Без необхідного лікування 90% пацієнтів помирають. Деякі не виживають, навіть отримавши необхідні препарати. Найчастіше люди заражаються від великої рогатої худоби, коней, овець, кіз і верблюдів.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Китаї зафіксували спалах бубонної чуми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини