Головна Новини Світ Австралія та Океанія В Австралії загинули сотні китів, які опинилися на мілководді
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії загинули сотні китів, які опинилися на мілководді

Деякі кити поверталися на мілину після порятунку і гинули

25 вересня 2020, 15:44
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 25 вересня, рятувальники намагалися врятувати декількох залишилися китів, які застрягли на піщаній мілині в Тасманії — острові біля південного узбережжя Австралії. Про це пише Reuters

В Австралії загинули сотні китів, які опинилися на мілководді

Рятувальникам вдалося врятувати близько 94 з 470, в той час, як майже всі інші загинули.

Біолог Кріс Карліон, який вивчає питання охорони морського середовища, зазначив, що дослідники ще не стикалися з такою обмілиною. Він назвав пекельною працею то, що вдалося врятувати 94 тварин.

Більшість випущених китів, стадний вид, який живе в глибоких водах, повинні були перегрупуватися і оговтатися від травматичного події. Правда, деякі все ж повернулися на піщану мілину і померли.

Рятувальні роботи в Тасманії, в яких брала участь команда з більш ніж 100 осіб, продовжаться в п'ятницю і суботу, щоб спробувати врятувати останніх декількох тварин, заявили представники місцевої влади.

Тіла загиблих китів були розділені на групи і оточені водяними бонами, щоб спробувати утримати їх в одному місці і ізолювати від акул та інших хижаків, оскільки чиновники готуються викинути їх в море.

Мілина, найбільша в сучасній Австралії й одна з найбільших у світі, привернула увагу до природного явища, яке здебільшого залишається загадкою для вчених.

Раніше "Коментарі" писали, що в австралійському місті Голд-Кост, який розташовується в південно-східній частині австралійського штату Квінсленд, терміти з'їли стіни будинку вартістю 500 тис. Доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини