Головна Новини Світ Австралія та Океанія Великий бар'єрний риф пережив найбільше знебарвлення в історії
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий бар'єрний риф пережив найбільше знебарвлення в історії

Великий бар'єрний риф може бути знищений через глобальне потепління

5 червня 2020, 05:45 comments1823
Поділіться публікацією:

Великий Бар'єрний риф, який розташовується біля узбережжя Австралії, пережив наймасштабніше знебарвлення коралів у березні. При цьому вчені побоюються, що корали відновлюються все менше з кожним разом в умовах третього знебарвлення за останні п'ять років. Про це пише Reuters.

Великий бар'єрний риф пережив найбільше знебарвлення в історії

Лютий 2020 року став найспекотнішим місяцем в історії з початку відстеження температур повітря в 1900 році, відзначають в Університеті Джеймса Кука. Спекотна погода вплинула на те, що кораловий риф втратив колів  найсильніше з тих часів, коли вчені стали стежити за його станом.

Дослідники побоюються, що риф не збирається відновлюватися до того стану, в якому він був ще 5 років тому, не кажучи вже про тридцять роках назад.

В Університеті Джеймса Кука повідомили, якщо подібні погодні тенденції будуть зберігатися і надалі, то Великий Бар'єрний риф буде знищений.

Великий Бар'єрний риф, що займає площу 348 000 кв. км, був внесений в список всесвітньої спадщини в 1981 році як найбільша і вражаюча екосистема коралових рифів на планеті, згідно з веб-сайтом ЮНЕСКО.

Раніше "Коментарі" писали, що найсильніший за останні 10 років шторм в Австралії знеструмила понад 50 тисяч будинків. Стихія обрушилася на західні регіони країни. Вітер обірвав дроти і пошкодив систему електропостачання, повідомили в мережевій компанії Western power. "Наші бригади всю ніч усували неполадки і боролися з наслідками аварій. Спочатку від електрики були відключені 62 тисячі будинків", — йдеться в заяві. Найпотужніший удар стихії припав на міста Дансборо, Маргарет-Рівер, а також Петра — адміністративний центр штату. За прогнозами австралійських синоптиків, вже до вечора понеділка, 25 травня, шторм має вщухнути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини