Головна Новини Світ Австралія та Океанія Засуха завершилася: Австралія збере другий за величиною врожай пшениці
commentss НОВИНИ Всі новини

Засуха завершилася: Австралія збере другий за величиною врожай пшениці

Великий урожай допоможе Австралії відродити економіку, що постраждала через пандемію Covid-19

1 грудня 2020, 13:17
Поділіться публікацією:

Австралійські фермери збираються зібрати свій другий за величиною врожай пшениці після довгих років посухи, оскільки головний прогнозист країни у вівторок підвищив оцінку виробництва майже на 10% до понад 30 мільйонів тонн через сприятливих дощів.

Засуха завершилася: Австралія збере другий за величиною врожай пшениці

Австралійці зібрали рекордний врожай

Австралійське бюро економіки та науки сільського господарства і природних ресурсів (ABARES) заявило, що виробництво пшениці в сезоні 2020/21 року складе 31,17 мільйона тонн (у порівнянні з вересневою оцінкою у 28,91 мільйона тонн), і недалеко від рекордно високого рівня країни в 31,8 мільйона тонн у 2016/17 році.

"Сприятливі опади у вересні та жовтні були ідеально відповідними для циклу зростання", — сказав виконавчий директор ABARES Стів Хетфілд-Доддс в заяві через електронну пошту.

Високий урожай, який вже збирають в багатьох частинах країни, ймовірно, чинитиме тиск на базові ціни, які досягли в минулому місяці шестирічного максимуму.

Багато районів, які найбільше постраждали від трирічної посухи, в тому числі й в східному штаті Новий Південний Уельс (NSW), в цей час очолюють відновлення сільського господарства. Це допоможе економіці оговтатися від першої за 30 років рецесії після великих обсягів бізнесу, які були закриті, щоб уповільнити поширення COVID-19.

За прогнозами, зернові фермери в Новому Південному Уельсі в цьому сезоні зберуть 12,2 мільйона тонн пшениці, що зробить його найбільшим штатом-виробником пшениці в країні.

Хоча ABARES також підвищив прогноз виробництва ячменю до 11,96 млн тонн, в порівнянні з вересневим прогнозом в 11,2 млн тонн, перспективи виробників ячменю виглядають похмуріше.

Як повідомляло видання "Коментарі", Австралія шукає доглядача райського острова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини