Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко назвав умову проведення нових президентських виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко назвав умову проведення нових президентських виборів

Олександр Лукашенко заявив, що в Білорусі зараз активно працюють над новим варіантом конституції

17 серпня 2020, 17:43 comments9065
Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нові вибори в країні можливі лише за умови прийняття нової конституції. Про це він сказав сьогодні, 17 серпня, під час зустрічі з колективом Мінського заводу колісних тягачів.

Лукашенко назвав умову проведення нових президентських виборів

Лукашенко також заявив, що перерозподіл повноважень влади має відбуватися через конституційний процес, а не через вуличні акції. Про це передає "Белта".

Білоруський президент також розповів, що зараз в країні працюють над варіантами зміни конституції країни, згідно з якими й будуть перерозподілені ці повноваження. Також Лукашенко заявив, що потрібно оберігати президента.

"Я не вічний. Але якщо ви загубите першого президента, ви будете губити, як в сусідніх країнах, всіх інших. Білоруси не повинні цього робити", — заявив Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, з початку протестів в Білорусі проти результатів президентських виборів пройшов тиждень. ЦВК оголосила переможцем (з результатом понад 80% голосів) чинного президента Олександра Лукашенка, який беззмінно править республікою з 1994-го року. Але значна кількість білоруських громадян оскаржують офіційні дані, говорять про фальсифікації результатів виборів і висловлюють підтримку опозиційному кандидату Світлані Тіхановській. І поки у сусідів триває політична криза, в різних містах України пройшли мітинги на підтримку білоруських протестувальників. У пресі події в Мінську порівнюють з Революцією Переваги 2014-го року в Києві. Частина експертів дає рекомендації як нашим сусідам повторити успіх українських протестувальників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини