Головна Новини Світ Беларусь Не дивлячись на COVID-дисидентство Лукашенко, його привиту російським "Супутник V" команду косить коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Не дивлячись на COVID-дисидентство Лукашенко, його привиту російським "Супутник V" команду косить коронавірус

У реанімації перебуває глава адміністрації Лукашенко, на самоізоляції - його прес-секретар

1 грудня 2020, 18:51
Поділіться публікацією:

Спікер президента Білорусі Олександра Лукашенка Наталія Ейсмонт підхопила COVID-19, незважаючи на те, що раніше вона нібито прищепилася від коронавірусу російською вакциною "Спутник V".

Не дивлячись на COVID-дисидентство Лукашенко, його привиту російським "Супутник V" команду косить коронавірус

Білоруські ЗМІ оприлюднили запис телефонної розмови від 22 листопада між Ейсмонт та особистим помічником і охоронцем Лукашенка Миколою Латишенком. Ейсмонт попросила його передати Лукашенко, що через погане самопочуття вона не зможе з'явитися на службі.

З розмови стає ясно, що жінка хвора коронавірусною хворобою, яку "підчепила" на нараді з питань зовнішньої політики держави ще 17 листопада. Джерелом зараження, як видно, став глава адміністрації президента Ігор Сергієнко, який на той момент був хворий, але був змушений бути присутнім на заході через тиск Лукашенка на нього. За словами хворої Ейсмонт, вона безпосередньо контактувала з Сергієнко, розташувавшись поруч з ним за дорадчим столом за наказом глави Білорусі. До цього моменту вона вже була щеплена російською вакциною від коронавірусу "Спутник V".

Відомо, що глава адміністрації Лукашенко перебуває в реанімації на апараті ШВЛ. Сама Ейсмонт знаходиться на самоізоляції.


Раніше "Коментарі" писали про те, що німецький вірусолог Олександр Кекуле озвучив справжню, за його словами, причину епідемії коронавірусу SARS-CoV-2. Кекуле вважає, що штам вірусу, завезеного з Китаю, мутував у вогнищі на півночі Італії та став більш заразним, звідки й поширився по континенту, а потім і по світу.
Крім того, ми повідомляли про те, що введення тотального локдауна підтвердив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов. За його словами, весняний локдаун дав очікуваний результат — влада змогла в якійсь мірі підготуватися до пандемії в Україні. Запровадження другого локдауна залежить від того, яка інформація щодо захворюваності надходитиме найближчими днями.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини