Головна Новини Світ Беларусь Російський слід: колишній дипломат розповів, як Москва може бути причетна до розгону протестів у Мінську
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський слід: колишній дипломат розповів, як Москва може бути причетна до розгону протестів у Мінську

Російські військові можуть законно вийти на вулиці завдяки угоді між Росією і Білоруссю, підписаній 6 років тому

11 серпня 2020, 07:58
Поділіться публікацією:

Розганяти протестувальників у Мінську та інших білоруських містах можуть російські військові. У цьому впевнений колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний, про що розповів в ефірі "Настоящего времени".

Російський слід: колишній дипломат розповів, як Москва може бути причетна до розгону протестів у Мінську

Розгін протестів в Мінську. Фото: Тетьяна Зенькович/EPA/ТАСС

Чергові зіткнення між силовиками і протестувальниками сталися напередодні. Особливо масштабними вони були в столиці Білорусі — Мінську. Загинула одна людина. Це підтвердили в Міністерстві внутрішніх справ. Чоловік нібито намагався кинути гранату в правоохоронців, але вона вибухнула у нього в руках.

Людей, які незадоволені результатами президентських виборів, силовики розганяли, зокрема, сльозогінним газом і гумовими кулями. Безсмертний впевнений, що без Росії тут не обійшлося.

"Нагадаю, що в Білорусі сьогодні присутні військові об'єкти Росії. Не сумніваюся, що російський спецназ теж розганяв нинішній протест. Такої кількості ОМОНу, який ми бачили в 33 містах, в Білорусі ніколи не було. Місцями силовиків було більше, ніж цивільних", — каже Безсмертний.

До слова, вийти на вулиці російські військові можуть законно. Шість років тому Росія і Білорусь підписала відповідну угоду.

"Воєнізовані сили можуть використовувати в разі потреби для охорони кордонів і громадського порядку. Головне, щоб Лукашенко зараз не звернувся до Путіна, як це зробив Янукович у 2014 році. Інакше військового конфлікту не уникнути", — підкреслив дипломат.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що за попередніми даними, нинішній президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає в 8 разів більше голосів, ніж його найближча конкурентка — опозиціонерка Світлана Тихановська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини