Головна Новини Світ Беларусь Сценарій знищення Білорусі готувався за підручником кольорових революцій Джина Шарпа – Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Сценарій знищення Білорусі готувався за підручником кольорових революцій Джина Шарпа – Лукашенко

За думкою білоруського лідера, тактика дій політичного угруповування будувалася за класичним американським підручником кольорових революцій Джина Шарпа

16 вересня 2020, 23:33
Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з політичною елітою країни заявив, що поетапний розбір останніх подій в країні виявляє справжні задуми і тактику зовнішніх агресорів. Як повідомляє держагентство "Белта", лідер Білорусі додав, що ці "країни-агресори", до числа яких входить і Україна, будували плани щодо знищення Білорусі останні десять років.

Сценарій знищення Білорусі готувався за підручником кольорових революцій Джина Шарпа – Лукашенко

джерело: belta.by

Також президент Білорусії видав весь список "ворогів". На глобальному рівні це Сполучені Штати Америки з їх мережею фондів з підтримки демократії. На європейському рівні активно діяли Польща, Литва, Чехія і Україна. За кожною країною закріплена роль: Чехія –  як ресурсний хаб, Польща – спочатку як інкубатор  опозиційних медіаканалів, таких як "Белсат", "Nexta", а потім – як майданчик для альтернативних органів у вигнанні, Литва – як "таран білорусько-європейських відносин". Україна, за словами Лукашенка, стала джерелом постійних політичних провокацій.

Тактика дій політичного угруповування будувалася за класичним американським підручником кольорових революцій Джина Шарпа. Під час виступу Лукашенко розповів про усі сім етапів так званого "сценарію знищення" Білорусі, до якого увійшли: підготовчий, парламентські вибори, підготовка до президентських виборів, президентська кампанія, спроба майданного сценарію, поствиборчий протест, спроба легалізації інфраструктури змін.

"Таким чином, білоруський сценарій 2020 року представляє собою сплав з найбільш ефективних кольорових технологій дестабілізації, які отримали апробацію в різних країнах. Очевидна ставка на масштаб і тривалість протестів, вимотування сил і виснаження ресурсів. Ми знаємо, хто керує, хто чогось хоче в Білорусі, і тому не розслабляємося і готові відповісти на будь-який виклик", — підсумував глава держави.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Лукашенко зробив заяву про можливість проведення виборів в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини