Головна Новини Світ Беларусь США і ЄС наступного тижня можуть оголосити санкції проти Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

США і ЄС наступного тижня можуть оголосити санкції проти Білорусі

Йдеться про адресні санкції проти білоруських чиновників

19 вересня 2020, 08:41
Поділіться публікацією:

Заступник помічника секретаря Бюро з європейських та євразійських справ Державного департаменту США Джордж Кент і міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс розповіли про підготовку санкцій щодо чиновників Олександра Лукашенка. США і Євросоюз можуть оголосити про спільні санкції відносно чиновників Олександра Лукашенка вже на наступному тижні. Про це повідомляє "Голос Америки".

США і ЄС наступного тижня можуть оголосити санкції проти Білорусі

Повідомляється, що Сполучені Штати обговорюють можливість введення санкцій з Євросоюзом, Великобританією та Канадою. Основну увагу приділяють підготовці доказів провини тих, хто "підривав білоруські демократичні інститути".

Джордж Кент підкреслив, що Штати підтримують демократичні процеси в Білорусі. Зокрема, право білорусів обирати владу в процесі чесних виборів, згідно з нормами конституції країни, а також відповідно до принципів ОБСЄ і статутом ООН.

У свою чергу Лінас Лінкявічюс повідомив, що ЄС можуть ввести санкції у відношенні Білорусі вже на наступному тижні. За його словами, термін президентських повноважень Лукашенка закінчився "морально і політично", і він не має права представляти білоруський народ або підписувати угоди від імені країни.

Раніше "Коментарі" писали, що Вашингтон і країни ЄС обговорюють можливість введення адресних санкцій проти Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини