Головна Новини Світ Китай Китай буде тестувати на COVID всі заморожені продукти з-за кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай буде тестувати на COVID всі заморожені продукти з-за кордону

Ризик передачі вірусу за допомогою упаковки харчових продуктів становить 0,48 відсотка на 10 тисяч продуктів

25 листопада 2020, 18:15
Поділіться публікацією:

Китай сьогодні, 25 листопада, офіційно оголосив, що через поширення коронавірусу на Заході буде перевіряти упаковку заморожених продуктів на наявність бактерій Сovid-19. Таке рішення викликало негативну реакцію з боку компаній, що експортують заморожені продукти в країну.

Китай буде тестувати на COVID всі заморожені продукти з-за кордону

Фото: из открытых источников

Лі Нін, заступник директора Китайського національного центру інспекції безпеки харчових продуктів, сказав, що ризик передачі вірусу за допомогою упаковки харчових продуктів становить 0,48 відсотка на 10 тисяч продуктів, але цей показник буде рости. Однак Лі пояснив, що, хоча така можливість малоймовірна, не можна виключати ризик зараження, особливо від харчових пакетів, що зберігаються в холодильниках.

Деякі компанії заявили, що це може перешкоджати справедливій торгівлі в країні. Відзначено, що нововведення є лише додатковим заходом для запобігання поширенню коронавірусу.

Начальник центру дезінфекції Чжан Любо сказав, що вірус корони більш стійкий в холодних і сухих умовах, а дезінфекція упаковок при негативних температурах створює проблеми. За словами Чжана, навіть коли дезінфекція працює і вірус більше не є небезпечним, на упаковці можуть залишатися залишки, що призводить до позитивного результату у людини.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що лідер Китаю привітав Байдена з перемогою на виборах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини