Головна Новини Світ Китай Новий закон: Китай буде атакувати іноземні судна
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий закон: Китай буде атакувати іноземні судна

Берегова охорона отримає право законно використовувати зброю в суперечливих водах

6 листопада 2020, 16:25
Поділіться публікацією:

Згідно із законопроектом, ухваленим Всекитайскими зборами народних представників, береговій охороні Китаю буде дозволено використовувати "всі необхідні засоби", включаючи зброю, для зупинки або запобіганню загрозам з боку іноземних суден. Персоналу берегової охорони дозволять підійматися на борт й інспектувати іноземні судна, що працюють в "юрисдикційних водах" Китаю, на деякі з яких претендують й інші країни. Про це повідомляє Bloomberg.

Новий закон: Китай буде атакувати іноземні судна

Фото: 24 канал

Вищий законодавчий орган Китаю — Постійний комітет ВЗНП — почав розгляд законопроєкту в минулому місяці. Цей захід спрямований на посилення можливостей Китаю захищати свої морські права, оскільки країна "перебуває у важкій і складній ситуації", говориться у звіті.

"Це буде перший випадок, коли берегова охорона отримає право законно використовувати зброю в суперечливих водах", — сказав Чжан Мінлян, доцент Школи міжнародних досліджень Університету Цзинань в Гуанчжоу.

Таке рішення ускладнить і без того напружену ситуацію в Південно-Китайському морі. Учений додав, що сусідні країни, як і США, можуть бути проти. Як пише Bloomberg, даний законопроект — це останній крок до посилення влади китайської берегової охорони.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Китай заборонив в'їзд іноземцям відразу з трьох країн.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини