Головна Новини Світ Китай США обмежують видачу віз китайським чиновникам через автономію Гонконгу
commentss НОВИНИ Всі новини

США обмежують видачу віз китайським чиновникам через автономію Гонконгу

Майк Помпео заявив, що обмеження стосуються нинішніх і колишніх посадових осіб Китайської комуністичної партії, які, як вважають, несуть відповідальність або причетні до підриву високого ступеня автономії Гонконгу

26 червня 2020, 22:12
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Майк Помпео заявив у п'ятницю, що Сполучені Штати вводять візові обмеження для посадових осіб Китайської комуністичної партії, які вважаються відповідальними за обмеження свобод в Гонконзі.

США обмежують видачу віз китайським чиновникам через автономію Гонконгу

Цей крок США зробили напередодні засідання парламенту  Китаю наступного тижня, на якому, як очікується, буде прийнято нове законодавство про національну безпеку для Гонконгу. Рішення Китаю стривожили іноземні уряди та активістів в спеціальному адміністративному районі.

Візові обмеження США поширюються на "нинішніх і колишніх посадових осіб Китайської комуністичної партії, які, як вважають, несуть відповідальність або причетні до підриву високого ступеня автономії Гонконгу", сказав Помпео, не називаючи цих осіб.

Минулого місяця президент США Дональд Трамп відповів на нове законодавство Китаю, оголосивши про процес ліквідації особливого економічного режиму, який дозволив Гонконгу залишитися світовим фінансовим центром.

Заява Помпео являє собою перший конкретний крок США у відповідь на дії Китаю.

Риторика США проти Пекіну посилилася під час передвиборної кампанії Трампа. Опитування громадської думки показали, що виборці все більше виступають проти Китаю, особливо на тлі поширення пандемії коронавірусу, який почався в цій країні.

Помпео заявив, що Китай активізував зусилля з підриву автономії Гонконгу за допомогою прийняття відповідного законодавства і вчинення тиску на місцеву владу з метою арешту активістів руху "За демократію" і дискваліфікації кандидатів у депутати від руху "За демократію".

Очікується, що закон буде прийнятий директивним органом парламенту Китаю на триденному засіданні, яке розпочнеться в неділю.

Раніше "Коментарі" писали, що Китай схвалив план, який дозволить захопити владу в Гонконзі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: reuters.com/article/us-usa-hongkong-restrictions/u-s-curbs-visas-for-chinese-officials-over-hong-kong-autonomy-idUSKBN23X2DN
comments

Обговорення


Новини