Головна Новини Світ Китай У Китаї знайшли новий вірус, який може обернутися пандемією - The Guardian
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї знайшли новий вірус, який може обернутися пандемією - The Guardian

Новий штам свинячого грипу може легко розмножуватися в клітинах людини

30 червня 2020, 08:37 comments1991
Поділіться публікацією:

Вчені виявили в Китаї новий тип свинячого грипу G4. Він високоінфекційний, може розмножуватися в клітинах людини і має пандемічний потенціал, — пише The Guardian, посилаючись на дослідження наукового журналу PNAS.

У Китаї знайшли новий вірус, який може обернутися пандемією - The Guardian

Новий штам — це мутація грипу H1N1, який спровокував епідемію в 2009 році. Його виявили після того, як взяли близько тридцяти тисяч мазків у свиней на китайських бійнях. Це робили протягом восьми років — з 2011-го по 2018-й. В результаті, вдалося виділити 179 вірусів свинячого грипу. Велика частина з них була нового типу.

"Вірус володіє тими ознаками, які свідчать про його здатність до зараження людей", — зробили висновок вчені з Китайського центру з контролю і профілактики захворювань.

До речі, імунітет, який отримує людина, котра  перехворіла сезонним грипом, ніяк не захищає від нового штаму G4.

Дослідники також взяли аналізи у працівників ферм, де був виявлений новий штам свинячого грипу. Виявилося, що перехворів кожен десятий працівник. В їхній крові виявили антитіла.

Поки що вчені не знайшли  відповіді на головне запитання — чи передається вірус від людини до людини, чи заразитися ним можна лише від тварин. Разом з тим, дослідники закликають посилити заходи безпеки на свинофермах.

"Це дослідження — ще одне нагадування про те, що в світі постійно існує ризик виникнення нових зоонозних збудників. Тварини на фермах, з якими люди контактують більш тісно, ніж з дикими, можуть стати джерелом пандемічного вірусу", — підсумував керівник кафедри ветеринарної медицини університету в Кембриджі Джеймс Вуд.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що місія ВООЗ відправитися в Китай шукати справжню причину виникнення коронавірусу COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини