Головна Новини Світ ЄС Єврокомісія підписала перший договір на закупівлю вакцини від коронавируса
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія підписала перший договір на закупівлю вакцини від коронавируса

За словами представників відомства, контракт дозволить придбати вакцину проти COVID-19 для всіх держав-членів ЄС, а також зробити пожертвування країнам з низьким і середнім рівнем доходу або перенаправити в інші європейські країни

27 серпня 2020, 19:34
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 27 серпня, Європейська комісія підписала перший договір на закупівлю 300 млн доз від коронавируса COVID-19. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Єврокомісія підписала перший договір на закупівлю вакцини від коронавируса

Джерело: profinance.ru

Закуповувати вакцину будуть у розробника препарату AstraZeneca.

Також, — уточнили в повідомленні, — в рамках контракту всі держави-члени ЄС зможуть закупити 300 млн доз вакцини з можливістю докупкі ще 100 млн доз для розподілу на пропорційній основі серед жителів.

"Контракт дозволить придбати вакцину проти COVID-19 для всіх держав-членів ЄС, а також зробити пожертвування країнам з низьким і середнім рівнем доходу або перенаправити в інші європейські країни", — відзначають в Єврокомісії.

Комісія також веде переговори щодо підписання аналогічних угод з чотирма іншими виробниками вакцін — Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac і Moderna.

"Ми постійно працюємо над тим, щоб якомога швидше надати громадянам ЄС безпечну і ефективну вакцину проти COVID-19. Набуття чинності контракту з AstraZeneca є важливим кроком вперед", — зазначила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен.

Вакцина від коронавируса AstraZeneca вже знаходиться на ІІ-ІІІ фазі клінічних випробувань після багатообіцяючих результатів та в I-II фазі безпеки та імуногенності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що США не визнають результатів випробувань російської вакцини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини