Головна Новини Світ ЄС Єврокомісія пропонує спільні правила визначення карантинних зон у ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія пропонує спільні правила визначення карантинних зон у ЄС

Єврокомісія запропонувала три критерії, за якими держави ЄС зможуть визначати, чи вводити обмеження на подорожі

4 вересня 2020, 20:47
Поділіться публікацією:

Єврокомісія запропонувала узагальнити підходи до обмежень, запроваджених через пандемію коронавірусної хвороби, на поїздки в країни ЄС. "Deutsche Welle" повідомляє, що відповідні рекомендації у п'ятницю, 4 вересня, під час прес-конференції в Брюсселі  представили єврокомісари з юстиції Дідьє Рейндерс і з внутрішніх справ Ільва Йоханссон.

Єврокомісія пропонує спільні правила визначення карантинних зон у ЄС

Джерело: Економічна правда

"Для багатьох громадян, які покладаються на безперешкодні поїздки щодня, какофонія національних правил в ЄС стала надмірним тягарем. Ми хочемо спростити речі", — заявив Рейндерс.

"Ми хочемо чіткої системи "зелений, помаранчевий, червоний", а не калейдоскопу різноманітних заходів", — додала Йоханссон.

Єврокомісія запропонувала три критерії, за якими держави ЄС зможуть визначати, чи вводити обмеження на подорожі. А саме: загальна кількість нових випадків COVID-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів; відсоток позитивних тестів на коронавірус від загальної кількості проведених тестів; кількість тестувань на 100 тисяч населення за останній тиждень.

Усі ці дані, за задумом Єврокомісії, держави ЄС щотижня повідомлятимуть у Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності (ECDC). При чому дані мають бути розбиті за регіонами, щоб обмеження запроваджували не для всіх країн, а лише для окремих їхніх територій.

На основі отриманих даний ECDC публікуватиме мапу країн ЄС і Європейської економічної зони, де країни та регіони будуть позначені відповідно до спільного кольорового коду.

До "Зелених" будуть віднесені території, де кількість нових випадків становитиме менше 25, а частка позитивних тестів буде нижчою за три відсотки.

"Помаранчевими" стануть регіони, де кількість нових випадків буде нижчою за 50, але частка позитивних тестів перевищить три відсотки або ж навпаки, нових випадків буде від 25 до 150, але частка позитивних тестів буде нижчою за три відсотки.

До "червоними" віднесуть зони, в яких більше 50 нових випадків зараження та частка позитивних тестів вища за три відсотки або кількість нових випадків вища за 150 на 100 тисяч населення за останні 14 днів.

Передбачена також "сіра" зона для тих територій, де провели менше 250 тестів на 100 тисяч населення або немає достатньої інформації про кількість нових випадків і тестів.

Єврокомісія пропонує робити обов'язковими самоізоляцію або тест на COVID-19 для тих, хто повертається з "червоних" і "сірих" зон. Водночас, в Брюсселі наголошують, що державам ЄС слід утриматися від закриття кордонів для громадян інших країн Євросоюзу.

Оскільки обмеження на подорожі та карантин — це повноваження держав ЄС, то Єврокомісія внесла свої пропозиції у вигляді рекомендації для рішення Ради ЄС.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Німеччина посилила карантинні обмеження в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини