Головна Новини Світ ЄС Євросоюз відкриє кордони для українців не раніше кінця червня, - представник МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз відкриє кордони для українців не раніше кінця червня, - представник МЗС

Авіаперельоти в країни Євросоюзу поки залишаються під обмеженнями

11 червня 2020, 14:48 comments1467
Поділіться публікацією:

Європейські країни-члени ЄС не поспішають відкривати кордони для громадян із зовнішнього світу. Незважаючи на поступове ослаблення карантинних обмежень, вільні авіаперельоти не будуть доступні українцям ще деякий час. Про це повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба на своїй сторінці в Facebook.

Євросоюз відкриє кордони для українців не раніше кінця червня, - представник МЗС

"Друзі, схоже на те, що питання відкриття зовнішніх кордонів ЄС та авіаційного простору буде розглядатися не раніше кінця червня. Хто планував летіти в Австрію регулярним рейсом після 22 червня — доведеться ще почекати", — написав Щерба.

Дипломат також запропонував свою допомогу громадянам, яким вкрай важливо вилетіти з Вени або, навпаки, відвідати її. Грунтуючись на кількості звернень, буде формуватися список. Щерба не виключив можливості організації спецрейса, у разі, якщо кількість громадян буде достатнім.

"Будемо вважати кількість бажаючих на спецрейс", — зазначив він.

Крім цього, посол нагадав, що в'їхати в країну на автомобілі можна, як і раніше.

"Можуть в'їжджати громадяни України, які мають на руках підтвердження мети поїздки (робота, лікування чи возз'єднання сім'ї), бажано узгоджене з посольством Австрії в Україні", — уточнив посол.

Як повідомляв портал "Коментарі", ісполнительный орган Євросоюзу — Європейська Рада — звернувся до всіх країн-учасницям об'єднання з рекомендацією відновити доступ на кордонах для іноземних туристів і мандрівників. Про це передає видання France 24. Як зазначив представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жосеф Борель, рішення про відкриття кордонів країн Євросоюзу для іноземців повинні прийняти всі держави всередині об'єднання, втім Брюссель виступає за "поступове і часткове зняття" введених обмежень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини