Головна Новини Світ ЄС Євросоюз закупить 300 млн доз вакцини від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз закупить 300 млн доз вакцини від коронавірусу

Керівництво ЄС має намір закупити різні вакцини від коронавірусу

11 листопада 2020, 12:34
Поділіться публікацією:

Людство кинуло масу ресурсів на винахід і виробництво вакцини від коронавірусу, який призвів до пандемії. Раніше кілька компаній заявили про фінальні клінічні випробування нібито ефективної вакцини. Тепер керівництво Євросоюзу має намір закупити мільйони доз чудо-препарату в американської та німецької компаній.

Євросоюз закупить 300 млн доз вакцини від коронавірусу

Так, Європейський союз має намір підписати контракт на поставку 300 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Її розробили, випробували і почали виробляти американська Pfizer і німецька BioNTech. У компаніях запевняють, що експерименти довели ефективність щеплень на рівні 90%.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Лайєн підтвердила наміри ЄС про закупівлю. Також, єврокомісар з охорони здоров'я Стелла Кіріакідес заявила, що в Євросоюзі розглядають до шести варіантів вакцин різних виробників.

"Якщо все піде добре, то може виявитися, що у нас буде більше однієї безпечної та ефективної вакцини. Нам, звичайно, ще потрібно отримати дозволи від Європейського агентства лікарських засобів після того, як до нього надійдуть заявки. Але ми очікуємо, що в нашому розпорядженні будуть вакцини, можливо, в кінці 2020 року — початку 2021 року", повідомила єврокомісар.

Разом з тим деякі країни-члени ЄС — зокрема, Угорщина, розглядають варіанти закупівлі російської вакцини.

Як повідомляв портал "Коментарі", російська вакцина Sputnik V ефективна на 92% в захисті людей від COVID-19, згідно із проміжними результатами випробувань, повідомив в середу Фонд національного добробуту країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини