Головна Новини Світ ЄС Грецький курорт через негоду йде під воду - ВІДЕО
commentss НОВИНИ Всі новини

Грецький курорт через негоду йде під воду - ВІДЕО

Шторм забрав життя, щонайменше, 5 людей. Ще двоє пропали безвісти

10 серпня 2020, 09:42 comments1718
Поділіться публікацією:

Через шторм Талія в Греції йде під воду острів Евбея. Жертвами стихії стали, щонайменше, п'ятеро. Серед загиблих — восьмимісячна дитина, пише Greek Reporter.

Грецький курорт через негоду йде під воду - ВІДЕО

Остров Евбея. Фото: Petros Giannakouris/Associated Press

Шторм на грецькому острові розгулявся напередодні близько півночі. У селищі Політика за 100 км від Афін він забрав життя цілої родини. Та відпочивала у квартирі на першому поверсі  та опинилася у пастці. Під час негоди потонув малюк, а також двоє літніх людей: 85-річний чоловік, та 86-річна жінка. Ще двох людей рятувальники продовжують шукати. Поки ті зазначені як безвісти зниклі.

За словами місцевої влади, жертв могло б бути більше, оскільки місцева річка вийшла з берегів досить різко.

"Якби ми оголосили евакуацію, почалася б справжня паніка. В такій ситуації уникнути багатьох жертв не вдалося б. Не виключено, що рахунок пішов би на сотні. Поки ж ми маємо п'ять загиблих", — говорить заступник міністра цивільного захисту Нікос Хардаліас.

Вода на острові піднялася досить високо. У деяких місцях глибина досягає півтора метра. Затопило вулиці, дороги та будинки.

"За прогнозом ми чекали близько 63 мм опадів за добу, але води, за останніми даними, лилося 350 мм", — відзвітував заступник міністра.

Погіршила ситуацію гроза. Через блискавки виникло кілька десятків пожеж. Автомобільне сполучення з островом Евбея зараз відсутнє, працюють тільки пороми.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що на США обрушився потужний шторм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини