Головна Новини Світ ЄС В Євросоюзі пояснили, чому не планують закуповувати російську вакцину від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Євросоюзі пояснили, чому не планують закуповувати російську вакцину від коронавірусу

Стратегія Євросоюзу полягає в підтримці власних виробників

12 листопада 2020, 14:19
Поділіться публікацією:

Керівництво Євросоюзу не розглядає Росію як постачальника вакцини від коронавірусу. У своїх планах закупівель речовини для щеплень Єврокомісія орієнтується насамперед на європейських виробників. З такою заявою виступив офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Ерік Мамер. Журналісти поставили запитання чиновнику, чому вакцина з РФ не надійде в користування мешканцям Європи, якщо за заявленими даними, її ефективність вище, ніж в інших виробників.

В Євросоюзі пояснили, чому не планують закуповувати російську вакцину від коронавірусу

"Ми багато разів пояснювали, що наша стратегія орієнтується на компанії, які виробляють вакцини в Євросоюзі", — сказав він.

При цьому представник ЄК наголосив, що Брюссель продовжує вести переговори з різними компаніями, які працюють над вакцинами від коронавірусу.

Нагадаємо, що не всі країни ЄС ігнорують вакцину "Супутник V". Зокрема, уряд Угорщини вирішило вести паралельні переговори з РФ про постачання вакцини.

Як повідомляв портал "Коментарі", Європейський союз має намір підписати контракт на постачання 300 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Її розробили, випробували і почали виробляти американська Pfizer і німецька BioNTech. У компаніях запевняють, що експерименти довели ефективність щеплень на рівні 90%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини