Головна Новини Світ Європа Археологи виявили останки стародавнього міста, яке було зруйноване в результаті жорсткого нападу
commentss НОВИНИ Всі новини

Археологи виявили останки стародавнього міста, яке було зруйноване в результаті жорсткого нападу

Останки жителів міста свідчать про те, що люди загинули в результаті жорстокого нападу

1 жовтня 2020, 23:07
Поділіться публікацією:

Стародавнє селище Ла-Хойя в Країні Басків на півночі Іспанії було зруйноване в результаті жорстокого нападу між 350 і 200 роками до нашої ери. Археологи вперше знайшли його в 1935 році, але перші розкопки були проведені в 1973 році. Про це пише CNN.

Археологи виявили останки стародавнього міста, яке було зруйноване в результаті жорсткого нападу

Повторно селище не було заселене й останки людей, які загинули в результаті нападу, залишалися під землею протягом більш ніж 2 тисячоліть, поки археологи їх не виявили.

Сподіваючись отримати більше даних про атаку, дослідники з Оксфордського університету і група археологів з Великої Британії та Іспанії вивчили 13 скелетів, вже виявлених на цьому місці, в ході першого докладного аналізу людських останків.

Серед загиблих були чоловіки, жінки і діти. Провідний автор дослідження Тереза Фернандес-Креспо зазначила, що один чоловік отримав множинні травми лоба, що свідчить про те, що він зіткнувся з нападником.

Інший чоловік отримав ножове поранення ззаду, а чоловікові і жінці відрубали руки, йдеться в дослідженні, опублікованому в четвер у журналі Antiquity. Однак, за словами дослідників, немає свідоцтв того, що люди поверталися до міста, щоб ховати мертвих або забрати свої речі. Аналіз деяких скелетів показав, що вони були залишені в палаючих будівлях, а деякі залишилися там, де вони впали, на вулицях.

"З цього ми можемо зробити висновок, що метою нападників було повне знищення Ла-Хойя", — йдеться в заяві дослідників. Вони додають, що атака могла бути мотивована місцем розташування селища Ла-Хойя, яке розташовувалося між Кантабрійським регіоном на атлантичному узбережжі Іспанії, Середземним морем і внутрішнім плато Іспанії.

На думку експертів, селище було центром громадської, комерційної та політичної діяльності.

Примітно, що напад на поселення, що охороняється оборонними стінами, відбулося до прибуття римлян, яких часто звинувачують в ескалації конфлікту в регіоні.

Раніше "Коментарі" писали, що група археологів під час експедиції по Сибіру знайшла незвичайне поховання хлопчика з мідним казаном на голові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини