Головна Новини Світ Європа Єврокомісія представить оновлену програму боротьби з тероризмом
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія представить оновлену програму боротьби з тероризмом

Члени Єврокомісії планують зробити серйозні кроки в напрямку до усунення тероризму

11 листопада 2020, 11:15
Поділіться публікацією:

Через місяць Єврокомісія представить оновлену програму боротьби з тероризмом. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн на онлайн конференції.

Єврокомісія представить оновлену програму боротьби з тероризмом

Фото: РБК

На відеоконференції також були присутні голова Євроради Шарль Мішель та представники європейських країн: канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Австрії Себастьян Курц і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Голова Єврокомісії оголосила напрямки боротьби з екстремістами. Вона вважає, що терористам потрібно дати вибір та можливість займатися іншою сферою. При цьому важливо показати їм майбутню перспективу.

Щодо проблеми висловилися й інші учасники відеоконференції. Ангела Меркель закликала до міжнародної боротьби проти ісламістського тероризму. Вона уточнила, що мова не про протистояння релігій, а про знищення тероризму та антидемократичних форм.

Канцлер Австрії закликав ставитися пильніше та обмежити свободу для ісламістів, які повертаються з районів бойових дій, чи відбувають строк покарання в тюрмах. Адже, коли вони вийдуть на свободу — стануть непідконтрольними. Такі дії — вимушені, але вони можуть врятувати інших громадян.

Еммануель Макрон наголосив, що необхідно реформувати шенгенську угоду. Президент Франції висуває думку, що перш за все необхідно захистити від тероризму зовнішні кордони, при цьому зберігши свободу пересування всередині Європи. 

Остаточна програма боротьби з тероризмом буде представлена 9 грудня.

Сайт “Коментарі” нагадує, що через нещодавній теракт в Австрії постраждали 7 мирних осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини