Головна Новини Світ Європа Грузія скорочує терміни обов'язкового карантину та ізоляції
commentss НОВИНИ Всі новини

Грузія скорочує терміни обов'язкового карантину та ізоляції

Терміни самоізоляції в Грузії скоротили до 12 днів

15 серпня 2020, 11:41
Поділіться публікацією:

У Грузії скоротили термін обов'язкового карантину та ізоляції з 14 до 12 днів. Відповідні поправки внесені до постанови уряду від 23 травня "Про правила ізоляції та карантину", повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Грузія Online.

Грузія скорочує терміни обов'язкового карантину та ізоляції

Згідно з поправками, 12-денний карантин обов'язковий для осіб, які прибувають в країну з окупованих територій, Абхазії і Південної Осетії, або з іноземних держав, а також для громадян, які контактували із зараженими.

Термін може бути скорочений у разі переведення людини з карантину в самоізоляцію або із самоізоляції в карантин, якщо до переміщення в карантинну зону він перебував певну кількість днів в самоізоляції, або навпаки — до режиму самоізоляції знаходився в карантині.

Всім прибулим доведеться надати результати тесту на коронавірус, проведеного методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) не пізніше ніж за 72 години до поїздки.

Громадянам, які не будуть переведені в карантинні зони, доведеться проходити ПЛР-тести кожні 72 години протягом 12 днів.

При цьому в постанові зазначено, що іноземні громадяни будуть оплачувати тестування самі. Виняток становитимуть лише ті, у кого при проведенні першого тесту будуть виявлені антитіла до коронавірус.

Станом на 14 серпня в Грузії на карантині перебувають близько 7,6 тисячі громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини