Головна Новини Світ Європа Іспанія відкриває кордони, але українцям в'їзд заборонено
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанія відкриває кордони, але українцям в'їзд заборонено

В'їзд в Іспанію на першому етапі дозволять лише для громадян Євросоюзу

14 червня 2020, 14:15 comments2652
Поділіться публікацією:

Карантинні обмеження в країнах Євросоюзу продовжують пом'якшуватися. Так, іспанська влада вирішили відкрити кордони для туристів, правда, з певними умовами. Зокрема, відвідати Іспанію зможуть громадяни Євросоюзу, українцям поки в'їхати в країну неможливо, навіть з дотриманням двотижневої самоізоляції. Про це повідомив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Іспанія відкриває кордони, але українцям в'їзд заборонено

За інформацією глави держави, іноземці зможуть відвідати Іспанію вже в цьому місяці, починаючи з 21 червня. Карантин на 14 днів перестане бути обов'язковим для всіх іноземців, крім тих, що приїжджають з Португалії. Для них вільний режим відвідування планують відкрити з 1 липня.

Що стосується питання відкриття кордонів Іспанії для третіх країн, до яких належить і Україна, це буде відбуватися також з 1 липня. В уряді Іспанії розглядають рівень епідеміологічної небезпеки а також орієнтуються на принцип взаємності.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше уряд Іспанії прийняв рішення залишити обов'язкове носіння захисних масок навіть після зняття карантинних обмежень. В публічних місцях іспанці зобов'язані з'являтися виключно в масках і після скасування надзвичайного стану, який діє в країні. Надзвичайний стан в Іспанії мають намір скасувати з 22 червня. Тим не менш, обов'язкове носіння маски залишиться в ситуаціях, коли неможливо дотримуватися фізичної дистанції 1,5 м, наприклад, у громадському транспорті. Маски необхідно буде носити як на вулиці, так і в громадських будівлях. За недотримання маскового режиму порушникам доведеться викласти 100 євро штрафу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини