Головна Новини Світ Європа Опозиціонер, що втік з Білорусі, Цепкало звернувся до всіх світових лідерів, крім Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Опозиціонер, що втік з Білорусі, Цепкало звернувся до всіх світових лідерів, крім Путіна

Виключений кандидат на виборах президента Білорусі Валерій Цепкало закликав глав демократичних країн забезпечити чесні вибори в рідній Республіці

3 серпня 2020, 17:59 comments1051
Поділіться публікацією:

Один з лідерів політичної опозиції в Білорусі Валерій Цепкало, який вчора прибув разом з дітьми до Києва , написав відкрите звернення на адресу глав європейської та світової спільноти із закликом забезпечити демократичні та вільні вибори в Республіці, де за 26 років правління Олександра Лукашенка встановився деспотичний і авторитарний режим. Лист опублікував російський телеканал "Дождь".

Опозиціонер, що втік з Білорусі, Цепкало звернувся до всіх світових лідерів, крім Путіна

Так, екс-кандидат, який не був допущений до участі у виборах, зауважив, що   Зараз влада Білорусі "активно перешкоджають" проведення чесних і вільних виборів президента, а також надають силовий тиск "на всіх, хто бажає справедливості і прозорості виборчого процесу".

"Від імені всього білоруського народу прошу посприяти в організації міжнародного спостереження за виборами і підрахунком голосів, забезпеченні прозорості цього процесу для громадян Білорусі, які перебувають на території вашої вільної країни. Наші народи місцями об'єднує культурно-історичну спадщину і тісні родинні зв'язки. Ми однаково розуміємо ідеї демократії і свободи ", — вказав Цепкало в своєму відкритому листі.

Опозиціонер додав, що єдиний реальний кандидат серед інших технічних — це Світлана Тіхановском , яка висунула свою кандидатуру після того, як її чоловік був заарештований за участь в протестному мітингу в Мінську.

Цей лист Цепкало направив президенту США Дональда Трампа, прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо, прем'єру Великобританії Борису Джонсону, президенту Франції Еммануелю Макрона, президенту України Володимиру Зеленському, канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, прем'єру Вірменії Ніколу Пашіняну, а також лідерам Болгарії, Угорщини, Грузії, Італії, Латвії, Литви, Польщі та інших країн. До російського президента Володимира Путіна білоруський політик звертатися не став.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Валерій Цепкало позначив ненадійну позицію Кремля щодо Олександра Лукашенка , якого Росія вперше не підтримує відкрито на виборах президента в Білорусі, так як протестний електорат як ніколи високий.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини