Головна Новини Світ Європа Польща обирає президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща обирає президента

За президентське крісло в Польщі змагаються 11 кандидатів

28 червня 2020, 12:50 comments1731
Поділіться публікацією:

У Польщі проходить перший тур президентських виборів. Вперше виборчий процес проводять за змішаною системою — громадяни, які не хочуть відвідувати виборчі дільниці, можуть проголосувати поштою. Виборчі дільниці у неділю, 28 червня, будуть працювати до 21 години.

Польща обирає президента

На місце лідера республіки претендують 11 кандидатів. Втім, аналітики вважають, що найбільшою популярністю користуються лише двоє — чинний президент Анджей Дуда і Рафал Тшасковський, який є мером Варшави.

Для перемоги в першому турі претендента на президентське крісло необхідно набрати більше 50% голосів, однак експерти прогнозують, що Дуда отримає до 43%, а його основний конкурент 28-30%. Якщо ж ніхто з кандидатів не набере половини голосів виборців, другий тур планують провести 12 липня. Тоді переможець визначиться простою більшістю голосів.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент Польщі Анджей Дуда назвав гомосексуалізм та інші нетрадиційні сексуальні погляди необольшевизмом. Про це повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza. За словами голови європейської держави, його предки десятки років боролися проти комуністичної ідеології зовсім не для того, щоб їй на заміну прийшла нова ідеологія, яка володіє не менш руйнівною силою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини