Головна Новини Світ Європа Президенти країн Прибалтики звернулися до Лукашенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Президенти країн Прибалтики звернулися до Лукашенка

Анджей Дуда та Гітанас Науседа просять у білоруської влади дотримуватися демократичних цінностей і поважати свободу слова

10 серпня 2020, 00:59
Поділіться публікацією:

На тлі білоруських післявиборних протестів , які з перших годин піддаються силовим розгоном з боку спецпідрозділів поліції, світове співтовариство схвильоване подіями. Так, зокрема лідери Польщі і Литви, Анджей Дуда та Гітанас Науседа звернулися до Олександра Лукашенка і іншим особам з керівництва країни ні в якому разі не використовувати насильство як дотримання порядку в країні. Про це повідомляється на сайті прес-служби литовського президента.

Президенти країн Прибалтики звернулися до Лукашенка

"Як сусіди Білорусі, ми звертаємося до білоруської влади із закликом повністю визнати і дотримуватися основних демократичних стандартів. Ми закликаємо утримуватися від насильства і поважати основні свободи, права людини і громадянина, включаючи права національних меншин і свободу слова", — йдеться в спільній заяві глав держав Прибалтики.

Також вони відзначили, що найважливіша якість сильного державного лідера — це вміння вибудовувати діалог з народом і готовність слідувати народної волі.

"Ми з великою повагою ставимося до суверенітету і незалежності Білорусі і сподіваємося, що виникнуть умови для поглиблення співпраці з суспільством і державними інститутами Білорусі", — уклали Дуда з Науседою.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на відміну від даних екзитполів Білорусі, дані з виборчих дільниць за кордоном, вказують, що лідер опозиції Світлана Тихановська є абсолютним фаворитом президентських виборів .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини