Головна Новини Світ Європа Середземноморський конфлікт загострюється: Туреччині хочуть оголосити санкції сім країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Середземноморський конфлікт загострюється: Туреччині хочуть оголосити санкції сім країн

Група MED-7 виступила проти Туреччини

11 вересня 2020, 13:03 comments1122
Поділіться публікацією:

Сім європейських середземноморських країн пригрозили Туреччині санкціями, якщо та не припинить геологорозвідувальні роботи на шельфі в територіальних водах Греції. Про це повідомляють Euronews.

Середземноморський конфлікт загострюється: Туреччині хочуть оголосити санкції сім країн

Така заява була зроблена після зустрічі групи MED-7, куди входять Кіпр, Франція, Греція, Італія, Мальта, Португалія і Іспанія. Так, Греція і Кіпр виступили проти планів Туреччини видобувати природний газ в Східному Середземномор'ї. Але влада Туреччини заявила, що має право використовувати родовища в районах, які вважаються частиною ексклюзивної економічної зони цих двох країн. Група MED-7 повністю підтримала Кіпр і Грецію.

Французький лідер Еммануель Макрон вважає за необхідне завершити "геополітичні ігри" країн регіону, які мають довгу історію, а також закликав до створення в акваторії Середземномор'я миру і стабільності.

Нагадаємо, Євросоюз знову звернувся до Туреччини через конфлікт в Середземному морі. Так, Туреччина отримала чергове попередження Європейського союзу після заяв, що турецьке бурове судно Yavuz energy продовжить операції в спірних середземноморських водах біля берегів Кіпру до середини вересня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини