Головна Новини Світ Європа Словаччина розпочала масове тестування на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаччина розпочала масове тестування на коронавірус

У столиці Братиславі доводиться чекати на тест до трьох годин

31 жовтня 2020, 16:56
Поділіться публікацією:

Словаччина розпочала масову діагностику населення на коронавірус. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на місцеві ЗМІ.

Словаччина розпочала масове тестування на коронавірус

Відомо, що сьогодні зранку в столиці країни біля місць тестування утворилися великі черги, люди вимушені чекати протягом трьох годин. Обстеженню підлягають всі громадяни Словаччини віком до від 10 до 65 років, хоча й в добровільному порядку.

Прем'єр-міністр країни Ігор Матович вважає масове тестування альтернативою локдауну, який може настати вже найближчим часом.

"Ми маємо великий шанс показати Європі та світу, що все може бути також інакше — без закриття економіки та мільйонів безробітних", — заявив він. 

Держава запропонувала громадянам пройти тести на наявність антитіл в організмі, хоча вважається, що дана категорія тестів не є інформативною, якщо порівнювати з ПРЛ- тестуванням.

В той же час, у разі отримання негативного результату, особа має право безперешкодно пересуватися територією Словаччини.

Відомо, що сьогодні і завтра триватиме перший етап тестування на коронавірусну інфекцію, на наступних вихідних відбудеться друга фаза. Населення Словаччини складає приблизно 5,5 млн людей.  Згідно з даними Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності, у країні протягом останніх двох тижнів захворіли 504,6 особи на 100 тисяч населення. У сусідній Чехії цей показник складає 1512,3, а в Німеччині — 182,1.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у Перу виходили хвору коронавірусом недоношену дитину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини