Головна Новини Світ Європа У Білорусі проходять акції на підтримку незареєстрованих кандидатів: вже затримано більше 70 людей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі проходять акції на підтримку незареєстрованих кандидатів: вже затримано більше 70 людей

У Мінську через акції протесту увечері 14 липня перекрили деякі станції метро, а також рух на кількох вулицях

14 липня 2020, 23:55 comments1250
Поділіться публікацією:

У столиці Білорусі, Мінську проходять акції на підтримку претендентів на посаду президента, яких Центрвиборчком відмовився реєструвати кандидатами, передає "Інтерфакс-Захід".

У Білорусі проходять акції на підтримку незареєстрованих кандидатів: вже затримано більше 70 людей

Станом на 22:30 під час акцій затримано понад 70 осіб. Білоруські ЗМІ повідомляють, що це не остаточні дані й зараз учасників акції продовжують затримувати. Крім того, в обласних центрах країни також сьогодні увечері затримують активістів.

Люди вийшли на проспект Незалежності в Мінську, також активісти були і в районі площі Перемоги, районі Немиги у Кафедрального собору. На акції протесту також виходили і жителі спальних районів – Грушовка, Нова Борова. При цьому в Мінську немає конкретного місця, де зібралися б всі мітингувальники.

Після 22:00 у столиці Білорусі міліція перекрила деякі станції метро, на проспекті Незалежності частково відключили освітлення, а також перекрили кілька вулиць.

Місцеві ЗМІ пишуть, що затриманнями керували заступник глави МВС Олександр Барсуков, глава ГУВС мінського міськвиконкому Іван Кубрак і командир ОМОН ГУВС Мінміськвиконкому Дмитро Балаба. Серед затриманих називають журналістів білоруського бюро "Радіо Свобода", "Єврорадіо", "Белсат", та низки інших ЗМІ, в тому числі акредитований у Білорусі журналіст BBC Енді Сміт.

Раніше "Коментарі" писали, що у вівторок, 14 липня, відбулося засідання Центрального виборчого комітету республіки Білорусь. За його підсумком Віктора Бабарико і Валерія Цепкало не зареєстрували кандидатами в президенти країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини