Головна Новини Світ Європа У Польщі розпочалися навчання з тисячами військовослужбовцями США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі розпочалися навчання з тисячами військовослужбовцями США

Спільні польсько-американські військові навчання були відкладені через пандемію коронавірусу

4 червня 2020, 14:06 comments1343
Поділіться публікацією:

У Польщі стартували масштабні військові навчання Defender Europe 20, які довелося відкласти через коронавіруса. У навчаннях задіяні тисячі американських військовослужбовців. Відкрив навчання міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

У Польщі розпочалися навчання з тисячами військовослужбовцями США

"Епідемія змінила наші плани, але головне, що ми блискавично пристосувалися до існуючої реальності. Військо польське ні на хвилину не втратило своє бойової готовності", – заявив глава військового відомства.

До навчань, які пройдуть на Дравському полігоні, привернуть 2 тисячі польських військовослужбовців, все ж будуть брати участь 6 тис. осіб. Серед техніки — сто танків, 230 бойових машин і авіація. Сумарно, в маневрах задіють близько 2 тис. одиниць техніки.

Основною метою навчань організатори заявили "підвищення стратегічної готовності та взаємодії за рахунок можливості швидкого розгортання військ США в Європі, а також перевірка можливості країн-господарів прийняти союзницьку підтримку".

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше американські власті вирішили скасувати військово-морські навчання, які збиралися провести спільно з Марокко. Навчання під назвою "Африканський морський лев" за участю військових кораблів США і судів Королівського морського флоту (КМФ) Марокко повинні були розпочатися біля узбережжя міста Агадір. Рішення прийнято у зв'язку зі зростаючою напруженістю з Іраном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини