Головна Новини Світ Європа У Швейцарії одностатевим парам дозволили укладати шлюби і народжувати дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швейцарії одностатевим парам дозволили укладати шлюби і народжувати дітей

Уряд Швейцарії узаконив шлюби геїв і дозволив лесбіянкам вагітніти через сперму донорів

11 червня 2020, 16:07 comments1060
Поділіться публікацією:

У Швейцарії, однією з останніх країн в Західній Європі, де одностатеві шлюби були поза законом, зняли обмеження для ЛГБТ-союзів і дозволили офіційно створювати сім'ї. Про це передає видання Deutche Welle.

У Швейцарії одностатевим парам дозволили укладати шлюби і народжувати дітей

Так, за інформацією із західної преси, тепер пари, що складаються з лесбіянок можуть зачинати дітей, використовуючи сперму донорів, а в союзі, де фігурують тільки чоловіки-геї, дозволені послуги сурогатного материнства і усиновлення.

Відзначається, що обидві ініціативи були схвалені 132 голосами депутатів парламенту Швейцарії, 53 депутати були проти і ще 13 — утрималися. Ініціатива про легалізацію одностатевих шлюбів в Швейцарії була висунута Партією "зелених" лібералів сім років тому.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Заході Україну закликали захищати права людей, незалежно від їх віросповідання, сексуальної орієнтації або національності.

З таким зверненням на адресу українського правозахисного співтовариства виступили Австралія, Канада, Австрія, Бельгія, Кіпр, Данія, Фінляндія, Франція, Ізраїль, Італія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Словаччина, Швеція, Швейцарія, Великобританія і Німеччина .

Ці країни вважають, що Україна в останні роки здійснила ряд реформ, "щоб звернутися до питань рівності і недопущення дискримінації, прийняла законодавство і створила інститути для захисту основних прав людини". Також країни Заходу погоджуються, що українські правоохоронні органи значно поліпшили свою здатність захищати права українських ЛГБТ-громадян (лесбіянок, геїв, бісексуалів, людей-трансгендерів, людей-квір).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини