Головна Новини Світ Європа В ЄС уклали перший контракт на закупівлю вакцини проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС уклали перший контракт на закупівлю вакцини проти коронавірусу

Чотири країни Євросоюзу домовилися про закупівлю 300 млн доз вакцини проти коронавірусу

13 червня 2020, 23:05 comments2364
Поділіться публікацією:

Чотири країни Євросоюзу уклали перший контракт на купівлю 300 мільйонів доз майбутньої вакцини проти коронавірусної інфекції. Про це інформує Deutsche Welle.

В ЄС уклали перший контракт на закупівлю вакцини проти коронавірусу

Йдеться про Німеччину, Францію, Італію та Нідерланди, які уклали контракт з британською фармацевтичною компанією AstraZeneca. Очікується, що вакцина буде розроблена до кінця року.

Повідомляється, що AstraZeneca займається розробкою вакцини спільно з Оксфордським університетом. Отримати вакцину зможуть всі країни-члени Євросоюзу, розподіл відбуватиметься відповідно до кількості населення. За словами міністр охорони здоров'я Німеччини Єнса Шпана, багато країн світу вже забезпечили собі право придбання вакцин після того, як ті будуть розроблені, однак в Європі допоки цього не було зроблено.

Зазначимо, що раніше Сполучені Штати також уклали контракт із AstraZeneca на 1,2 мільярда доларів, аби забезпечити собі 300 мільйонів доз вакцини, яку розробляє ця фірма.

Нагадаємо, Китай роздасть вакцину проти коронавірусу всьому світу. Так, у Китаї проходять клінічні випробування вакцини від коронавірусу, якою влада готова поділитися.

Як повідомлялося, Зеленський відреагував на невтішну статистику коронавірусу в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://p.dw.com/p/3diom
comments

Обговорення


Новини