Головна Новини Світ Європа Вибори президента Польщі: хто пройшов у другий тур
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори президента Польщі: хто пройшов у другий тур

У першому турі виборів жоден з кандидатів не набрав 50% голосів

29 червня 2020, 12:48 comments1469
Поділіться публікацією:

У Польщі практично завершився підрахунок голосів. І хоча остаточних даних немає (оброблено лише 99,78%) бюлетенів, вже зрозуміло, що країну чекає другий тур голосування, оскільки жоден з кандидатів не набрав необхідну кількість голосів для перемоги.

Вибори президента Польщі: хто пройшов у другий тур

Так чинний президент Анджей Дуда отримав підтримку 43,67% виборців, у той час як його основний конкурент, мер Варшави Рафал Тшасковський отримав голоси 30.34% громадян. Зараз не опрацьовано протоколи тільки з 63 ділянок з 27 тис. Явка виборців склала 64,4%.

Зазначимо, що через епідемію коронавірусу вибори президента переносилися, а громадянам дозволили голосувати поштою. Другий тур голосування заплановано на 12 липня. Переможця визначать простою більшістю голосів.

Як повідомляв портал "Коментарі", Вперше виборчий процес проводять за змішаною системою — громадяни, які не хочуть відвідувати виборчі дільниці, можуть проголосувати поштою. Виборчі дільниці у неділю, 28 червня, працювали до 21 години.

На місце лідера республіки претендують 11 кандидатів. Втім, аналітики вважають, що найбільшою популярністю користуються лише двоє — чинний президент Анджей Дуда і Рафал Тшасковский.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини