Головна Новини Світ Європа "Заробітчани нервують": Польща не планує відкривати кордони найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

"Заробітчани нервують": Польща не планує відкривати кордони найближчим часом

Уряд Польщі поки не обговорює конкретні терміни відкриття зовнішніх кордонів

4 червня 2020, 19:41 comments2510
Поділіться публікацією:

Уряд Польщі уважно аналізує динаміку захворювань COVID-19 всередині країни і в сусідніх державах і, коли ситуація буде безпечною, прийме рішення про відкриття зовнішніх кордонів. Про це повідомляє польське видання Dziennik Gazeta Prawna.

"Заробітчани нервують": Польща не планує відкривати кордони найближчим часом

Саме тому, як заявив глава канцелярії голови Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик, поки рано говорити про приблизні дати відновлення транспортного сполучення ззовні.

"Ми аналізуємо ситуацію під час зустрічей урядового штабу з кризового реагування, який відбувається раз на кілька днів. Коли ми переконаємося, що рішення про відкриття кордонів є безпечним, ми його приймемо", — сказав польський міністр.

Дворчик підкреслив, що пандемія коронавіруса змінила Європу та світ, а з певними обмеженнями і незручностями "потрібно буде вважатися ще деякий час".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ще до закриття кордонів з-за коронавіруса COVID-19, так звані "заробітчан" з України виявили бажання залишитися в Польщі.

"51% українців хоче залишитися і продовжувати роботу в Польщі. Їх хвилюють питання, як продовжити дозволи на роботу або легальне перебування, строк дії яких закінчився під час карантину. А ті, хто виїхав в Україну, цікавляться можливістю повернутися в Польщу зараз або після закінчення карантину — це 33% подзвонили", — підсумовують у доповіді соціологічного аналізу, зібраних з дзвінків і звернень в рамках програми соцдопомоги українцям "Ми разом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини