Головна Новини Світ Франція Французам дозволили бешкетувати - уряд зняв заборону на мітинги
commentss НОВИНИ Всі новини

Французам дозволили бешкетувати - уряд зняв заборону на мітинги

Французький уряд дозволив проводити мітинги протесту

14 червня 2020, 15:13 comments1277
Поділіться публікацією:

Масові акції та вуличні протести стали доступні для французів. Державна рада Франції ухвалила рішення зняти заборону на проведення масових акцій, який ввели в країні через епідемію COVID-19.

Французам дозволили бешкетувати - уряд зняв заборону на мітинги

В документі, який прийняли викриті владою сказано, що обмеження свободи зібрань за нинішньої епідеміологічної ситуації "не є обґрунтованою". Чиновники вважають, що акції протесту — це фундаментальне право громадян, навіть незважаючи на пандемію.

"Ризики, пов'язані з санітарною ситуацією, можуть бути приводом для заборони масових акцій тільки в особливих випадках", – сказано в документі.

Тепер акції протесту проводити можна, однак певні обмеження все ж присутні. Влада залишила за собою право забороняти публічні заходи, у разі, якщо при проведенні їх будуть порушуватися запобіжні заходи — відсутність масок і дотримання соціальної дистанції. Також, одночасно протестувати можуть не більш 5 тис. чоловік.

Як повідомляв портал "Коментарі", Франція планує почати поступово відкривати шенгенські кордони вже через кілька тижнів – з 1 липня 2020 року. Рішення про відкриття кордонів Франція прийняла згідно з рекомендаціями Європейської комісії. Зазначається, що можливість перетину французького кордону будуть відновлювати поступово і відповідно з епідеміологічною ситуацією в різних країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини