Головна Новини Світ Франція Нотр-Дамом справа не закінчилася: у Франції загорівся древній собор
commentss НОВИНИ Всі новини

Нотр-Дамом справа не закінчилася: у Франції загорівся древній собор

Пожежники повідомляють, що завдана шкода не настільки критичний, як від пожежі в Нотр-Дамі

18 липня 2020, 12:35 comments1086
Поділіться публікацією:

В соборі Сен-П'єр-і-Сен-Поль, який був зведений в XV столітті у французькому місті Нант, розгорілася сильна пожежа. За повідомленнями пожежників, будівля була охоплена сильним вогнем і оповита димом. Причина пожежі на даний момент невідома, повідомляє BBC.

Нотр-Дамом справа не закінчилася: у Франції загорівся древній собор

Ця подія відбувається через рік після руйнівної пожежі у соборі Нотр-Дам у Парижі, одному з найвидатніших архітектурних скарбів Франції. Однак місцева пожежна служба заявила, що збитки, завдані собору в Нанті, не настільки критичні, як у головному храмі країни.

"Руйнування сконцентровані на органі, який, скоріш за все, повністю зруйнований. Платформа, на якій він розташований, дуже нестабільна і може впасти", — заявив журналістам начальник місцевої пожежної служби Лоран Ферлі. В даний час більше 100 пожежників знаходяться на місці події. Екіпажі були викликані приблизно о 07:44 (05:44 за Гринвічем), повідомляє BFM TV. Пожежники закликали людей уникати цього району.

Свідок розповів інформаційному виданню LCI, що він бачив вогонь зі свого будинку, недалеко від собору. Він сказав, що його розбудив "дуже дивний звук дзвонів".

Це не перша пожежа, яку довелося пережити собору в Нанті. Він був пошкоджений бомбардуваннями союзників у 1944 році, під час Другої світової війни, а потім в 1972 році його застарілий дах був значною мірою зруйнований.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ердоган відповів на критику Євросоюзу через зміну статусу музею Айя-Софія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини