Головна Новини Світ Франція У всьому винна Америка: Путін звинуватив спецслужби США і України в затриманні бойовиків Вагнера в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

У всьому винна Америка: Путін звинуватив спецслужби США і України в затриманні бойовиків Вагнера в Білорусі

Президент Росії Володимир Путін знайшов "логічне" пояснення, чому російське формування ПВК "Вагнер" знаходилося на території Білорусі з подальшим розсекреченням

27 серпня 2020, 15:26
Поділіться публікацією:

Лідер Російської Федерації Володимир Путін заявив, що затримання понад двісті співробітників приватної військової компанії "Вагнер" на території Білорусі — це спільна операція американських і українських спецслужб. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна", посилаючись на прес-конференцію в Кремлі.

У всьому винна Америка: Путін звинуватив спецслужби США і України в затриманні бойовиків Вагнера в Білорусі

Як висловився безпосередньо сам президент, "людей просто використовували в темну".

"Це акція спецслужб. Людей в темну використовували, щоб перемістити на територію Білорусі. Поставивши перед ними абсолютно легальні цілі. Наші-то прикордонники їх не випускали, до речі кажучи. Вони ж не могли в'їхати. Операція це українських спецслужб спільно з американськими", - зазначив Путін, розмовляючи з журналістами.

При цьому він знайшов і пояснення їх перебування на території республіки тим, що бійці прямували в треті країни для подальшої роботи в Латинській Америці та Близькому Сході.

"Насправді їх затягли на територію Білорусі та представили в якості можливої" ударної сили "для розгойдування ситуації в ході передвиборної кампанії. Що абсолютно не відповідало дійсності", — підсумував російський президент.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український гарант Володимир Зеленський висловив стурбованість тим, що президент Білорусі Олександр Лукашенко вважав за краще видати "вагнеровцев" в Росію , незважаючи на заклик України екстрадувати кілька людей з них — тих, хто раніше перебував на службі з міліцейському спецпідрозділі "Беркут" і підозрюється в скоєнні злочинів на Майдані в 2013-2014 рр.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини