Головна Новини Світ Німеччина Німецький вчений відповів, чи зможе Навальний повернутися до нормального життя після коми
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецький вчений відповів, чи зможе Навальний повернутися до нормального життя після коми

Експерт каже, що деякі органофосфати викликають конвульсії в мозку

28 серпня 2020, 13:56 comments2130
Поділіться публікацією:

Німецький хімік Марк-Міхаель Блум, який свого часу керував розслідуванням замаху на екс-розвідника Сергія Скрипаля в Великобританії, розповів про стан і прогнози для російського опозиціонера Олексія Навального. Про це пише Spiegel.

Німецький вчений відповів, чи зможе Навальний повернутися до нормального життя після коми

Нагадаємо, Навальний перебуває в комі з 20 серпня. По всій видимості, саме тоді його отруїли хімічною зброєю — переконані його соратники і німецькі фахівці, які зараз лікують росіянина в клініці "Шаріте" в ФРН.

Блум пояснює: ймовірно, Навального отруїли за допомогою органофосфатів (хімічна зброя VX, зарин або речовини групи "Новачок"). Вони, за словами хіміка, блокують важливий ензим нервової системи на довгий час, поки організм не почне заново його виробляти. Отрут цієї групи існує велика кількість, тому на те, щоб знайти ту саму, піде час.

На питання, чи зможе Навальний пережити отруєння без наслідків і повернутися в майбутньому до нормального життя, експерт каже, що це  буде залежати від того, з якою субстанцією він вступив в контакт.

"Деякі органофосфати викликають конвульсії в мозку. Це було б великою проблемою.Як терапію у цьому випадку застосовується діазепам, відомий і як валіум", — говорить Блум.

Нагадаємо, Євросоюз закликав владу Росії розслідувати отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, не виключивши, що це був замах. Чи може колективний Захід посилити антиросійські санкції через ситуацію з Навальним, а також чи підірве це потеплілі відносини між Росією і Німеччиною — на ці та інші питання нам відповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини