Головна Новини Світ Німеччина Новий "Новачок" для Навального: для отруєння політика створили більш вбивчу зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий "Новачок" для Навального: для отруєння політика створили більш вбивчу зброю

У детальному звіті німецьких експертів йдеться, що за отруєнням Навального можуть стояти виключно російські спецслужби

10 вересня 2020, 08:55
Поділіться публікацією:

Німеччина офіційно заявила: отруєння російського опозиціонера Олексія Навального було замахом на його життя. А здійснили його за допомогою нової версії хімічної зброї "Новачок" — куди більш дієвої та вбивчої, ніж попередні. Про це пише німецьке видання Die Zeit з посиланням на власні джерела.

Новий "Новачок" для Навального: для отруєння політика створили більш вбивчу зброю

У більш детальному звіті німецьких експертів йдеться, що за отруєнням можуть стояти виключно російські спецслужби. Отрутою ж, за версією джерела, могли обробити поверхню стаканчика, з якого політик в той фатальний день пив чай. Сліди цієї речовини виявили на руках політика, а також на шийці пляшки, з якої він пив воду в літаку. Токсикологи переконані, що дана речовина — вдосконалений тип "Новачка", куди більш дієвий і смертельний, ніж попередні.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний, який 7 вересня вийшов з коми в німецькій клініці "Шаріте", продовжує йти на поправку. Західні експерти, покладаючись на результати аналізів про отруєння Навального смертельною отрутою з групи "Новачок", розповіли, завдяки чому жертві замаху все ж вдалося вижити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини