Головна Новини Світ Німеччина "Вчитися на поганому прикладі": у Берліні прийняли закон проти расової дискримінації
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вчитися на поганому прикладі": у Берліні прийняли закон проти расової дискримінації

Новий закон був прийнятий в результаті трагічного інциденту в США, що призвело до масових заворушень проти расової дискримінації

4 червня 2020, 20:55 comments1462
Поділіться публікацією:

Сьогодні парламент федеральної землі Берлін проголосував за новий регіональний закон проти дискримінації, що передбачає посилення відповідальності за дискримінацію у відношенні до громадян з боку держслужбовців і поліції. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на німецьке радіо Rbb.

"Вчитися на поганому прикладі": у Берліні прийняли закон проти расової дискримінації

Відзначається, що, незважаючи на більшість депутатів, які проголосували в підтримку цього закону, були і ті, хто скептично поставився до такої ініціативи уряду. Наприклад, лідер берлінського відділення Християнсько-Демократичного союзу Кай Вегнер зазначив, що ухвалений закон може стати причиною зловживань, коли пересічний громадянин буде по кожній дрібниці звертатися зі скаргами на поліцію або чиновника, звинувачуючи його в расовій дискримінації.

"Тоді поліцейському, у свою чергу, доведеться доводити, що ознак дискримінації в його діях не було. Виходить, що це дискримінація самих поліцейських", — обґрунтував свою позицію Вегнер.

Зазначимо, що закон передбачає, що в рамках суспільно-правового поля ніхто не може бути підданий дискримінації за статевою, етнічною чи релігійною ознакою, а також з причини свого світогляду. Закон прийнятий регіонально і його дія буде поширюватися тільки на території федеральної землі. Даний закон був ініційований на тлі того, що ряд європейських країн і активістів підтримали акції протесту в США, спрямовані на боротьбу з расовою дискримінацією.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в США проходять масові заворушення після того, як поліцейський задушив чорношкірого американця Джорджа Флойда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини