Головна Новини Світ Великобританія Прем'єр Великобританії відмовився зносити пам'ятник Черчиллю через расизм
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Великобританії відмовився зносити пам'ятник Черчиллю через расизм

Статую Вінстона Черчілля пропонували знести через некоректнi висловлювання

12 червня 2020, 23:32 comments2237
Поділіться публікацією:

Чинний прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон виступив проти знесення пам'ятника Вінстону Черчіллю, який був прем'єр-міністром Великобританії в 1940-1945 і 1951-1955 роках. Про це повідомили у виданні TJournal.

Прем'єр Великобританії відмовився зносити пам'ятник Черчиллю через расизм

За словами прем'єр-міністра Великобританії, знесення історичних пам'ятником буде вважатися спробою переписати історію країни або піддати минуле цензурі. Члени радикальних рухів проти расизму пропонували знести статую Уїнстона Черчилля, але Борис Джонсон назвав його пам'ятник "постійним нагадуванням" про досягнення колишнього прем'єр-міністра в порятунку країни і Європи від фашистської і расисткою тиранії.

"Черчілль іноді висловлював думки, які є неприйнятними для нас сьогодні, але він був героєм, і він повністю заслуговує свого меморіалу", — написав Борис Джонсон у своєму акаунті в Twitter.

За словами чинного прем'єр-міністра Великобританії, він розуміє обурення подією в США, але лідерами протестів в підсумку стали екстремісти, які прагнуть до насильства. Борис Джонсон вважає, що відповідальні британці повинні триматися подалі від подібних виступів.

Як повідомляв портал "Коментарі", США відкрили консульство в Гренландії, яку хотів купити Трамп.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини