Головна Новини Світ Великобританія Референдум про незалежність Шотландії: Британія підозрює Росію у втручанні
commentss НОВИНИ Всі новини

Референдум про незалежність Шотландії: Британія підозрює Росію у втручанні

У пошуках причетність Росії до результатів Brexit, депутаті Британії прийшли до неспокійних висновків по Шотландії

21 липня 2020, 17:39
Поділіться публікацією:

Депутати Британського парламенту впевнені, що Російська Федерація намагалася вплинути на результати референдуму про незалежність Шотландії, але що стосується таких же планів на Brexit, то прямих доказів про причетність російських спецслужб в цьому процесі немає. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на британське видання The Daily Telegraph.

Референдум про незалежність Шотландії: Британія підозрює Росію у втручанні

Як зазначає видання, у доповіді парламентського комітету з діяльності служб британської розвідки робиться висновок, що прямих доказів російського впливу на референдум за Brexit в 2016 році немає. Між тим, згідно з висновками цього ж документа, Москва нібито намагалася вплинути на результати референдуму про незалежність Шотландії 2014 року.

У доповіді, на який посилається видання, зазначено, що існує "коментар з відкритих джерел, що заслуговує довіри, що Росія зробила спробу вплинути на кампанію за незалежність Шотландії".

Передбачувана спроба названа в документі "першим пострадянським втручанням у західні демократичні вибори".

The Daily Telegraph зазначає, що в доповіді приділено увагу на кампанію Ніколя Стерджа за незалежність Шотландії. У документі також наголошується, що її попередник Салмонд, який очолював Шотландська національна партія на референдумі 2014 року, через три роки запустив власне щотижневе телевізійне шоу на державному каналі Russia Today.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські хакери здійснили злом електронної переписки канцлера Німеччини Ангели Меркель.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини