Головна Новини Світ Великобританія Заворушення в Лондоні: сотні ультраправих під арештом
commentss НОВИНИ Всі новини

Заворушення в Лондоні: сотні ультраправих під арештом

Масові протести в Лондоні переросли в сутички з поліцією

14 червня 2020, 09:09 comments1570
Поділіться публікацією:

Ультраправі екстремісти влаштували масові безлади на вулицях Лондона. Столиця Великобританії потрапила під вуличне беззаконня як футбольних фанатів, так і місцевих активістів, які стверджують, що вийшли на акції протесту проти знесення статуй. Раніше учасники руху Black Lives Matter заявили, що мають намір звалити твори мистецтва.

Заворушення в Лондоні: сотні ультраправих під арештом

Як відзначають спостерігачі, сотні чоловіків, більшість з яких були підігріті алкогольними напоями, попрямували до площі Парламенту. Люди зібралися захистити меморіал Кенотафа на Уайтхоллі і пам'ятник Вінстону Черчиллю на Парламентській площі.

Пізніше мітингувальники проявили агресію до поліцейським, — зафіксовано кілька сутичок і бійок за участю правоохоронців. У бійках були поранені 15 громадських активістів, травми отримали двоє поліцейських. В результаті заворушень поліція заарештувала понад 100 осіб.

Як повідомили в Скотланд-Ярді, правоохоронці затримали людей за напади на поліцію, зберігання забороненої зброї, порушення спокою, пияцтво і заворушення, а також зберігання наркотиків класу А.

Зазначимо, що в цей же час, в Гайд-парку та у Маморной Арки пройшли демонстрації на підтримку Black Lives Matter. Вуличні заходи в цей раз виявилися мирними.


Як повідомляв портал "Коментарі", в ході масових протестів у США, які тривають у зв'язку з расовою дискримінацією в країні і вбивством співробітниками поліції афроамериканця Джорджа Флойда, були сильно пошкоджені пам'ятники відомому мандрівникові і географу Христофору Колумбу. Про це передає видання NBC News. Так, в штаті Віргінія протестувальники знесли пам'ятник і кинули його в озеро, а в Бостоні мармуровий Колумб був обезголовлений.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини